♕ Nur Ainina


♫ Enjoy ♫




Biskut batik ツ
Thursday, 5 September 2013 | 04:45 | 0 comments
Hai korang ...

Sape kat cni yang suke makan biskut batik ? Haaaaa . Angkat tangan ! Aku ..Kau.. Dia.. Eh ,, terselit incik Arif laa . Incik Arif pun suke makan biskut batik yea . Terkinje-kinje yea . Ni aku nak share ckit resepi biskut batik yang simple n pantas je buat . Resepi ni my lovely mummy yg wt . Kalau nak masak , campak-campak je mesti sedap punyerrrr :)

Okay . Kita bahagikan pada 4 adunan okay . A.B.C.D

Bahan-bahannya :

A *500 gram biskut marry dipotong 4

B * 1 cawan gula pasir
    *1 ketul butter cup
    (Adunan B ni dipukul sampai kembang)

C  *2 biji telur ---> masukkan satu-satu dalam adunan B tadi okay :)

D * 4 sudu koko
    * 6 sudu milo
   (Adunan C bancuh dengan sikit air suam + dalam adunan B )
    * 1/2 tin susu pekat manis + dalam adunan B

Cara-caranya :
1) Semua bahan yang dicampur masukkan dalam kuali dan kacau atas api perlahan sampai pekat
2) Masukkan biskut --> kacau rata
3) Masukkan dalam loyang , padatkan dan sejukkan . Kemudian .. Makannn .. nyumm nyumm .. Sedapnya :)




Sakan budak kecik ni tolong kecoh sekali padatkan biskut ni


Over siap tertomoihhh tomoihhh lagi tekan . Betol-betol mampat ni


                              
                            Siap dipadatkan 

Hasilnya . Sekadar alas perut aku yang kiutt miutt ni cukup la .


Okayy . Siappp ! Selamat mencuba semua :)

old post / new post