♕ Nur Ainina


♫ Enjoy ♫




HAPPY NEW YEAR ✿ ‏
Wednesday, 1 January 2014 | 04:35 | 0 comments
Fuhhhh~~ Fuhhh ~~ Fuhh~~
Berhabuk dah ha blog ni . Lama den tak update uollzzz. Btw , aku nk wish Happy New Year !!!! Masing-masing dah ada azam baru ya . Hari ni jugak bzday my lovely daddy . Tan Sri Rosmin bin Sadikon . Muehehehe . Happy bzday abah . Semoga panjang umur & dimurahkan rezeki . Smile sokmo naaa~

Macam biasa lah . Tahun baru , masuk kolej . Jalani rutin2 yg sama . Tapi tahun ni last sem tau . Lain dy lain maacam ckit lah . Debar kita dah sem 6 . Lagi bape bulan je nak pakai line biru kt atas kepala tu ha . Staffnurse la katakan . Doakan aku n mmber2 seperjuangan aku semua lulus exam LEMBAGA JURURAWAT MALAYSIA ya :) . Fuhhhh . #deepbreathing .

Dannn nak cter ckit lah . Bila dah sem 6 ni tanggungjawab besar kt kolej ni . Kena jaga adik2 ktorg sem 1 tu ha . Atototototo sweet sgt . Adik kt umah pun tak terjaga , ni kan pulak nak jaga adik org kan . Choii . Takpe nina , ikhlas kan hati . Smileeee . Adik yang jauh dimata , dekat di hati . Sayang anis :* Free-free dpt kiss nis . Jangan main-main tau . Bukan main semangat lagi tau ktorg nak jaga adik2 ktorg ni . Nak tgk ? Ktorg pky baju korporat hitam kuning . Macam pekerja maybank nun ha . Paling hampeh bila ade time tu aku jalan sorg2 dari asrama 1 . Ade la manusia2 ni boleh lagi tegur aku semata2 nk tanye ''dik2 , nak tanya akaun maybank nak bukak kt mane ye?'' . Ciss ! Hampeh ini olang . Merah muka aku terus blah cmtu je .


Para-para sakura !!! AIN,NINA,CHOTT !

Super senior Julai 2011 . 58 orang semuanya . Find me beybeyhhh !


Dalam minggu orientasi ktorg kene lah gilir2 jadi fasilitatorrrr . Pastu budak2 sem 1 ni kene mintak tandatangan akak2 sem 6 ni ha . Mati nak find out ktorg ni yang suke merayap . Tapi ktorg pun kene gak dulu . Yang paling best . Sebelum nak mintak utograf ktorg ni mestilah kene wt sesuatu . Haaa` ingat free2 ke nak bg tandatangan . Nakal akak2 korg ni buli korang ye . >.< . Termasuk la aku ni . Suruh diorg nyanyi lah , baca ayat kursi lah , jerit kuat2 1 asrama lah . Haihh best nyer . Bila lagi mau dpt peluang cmni kan . Ini lah masanya . Jyeahhh ! Haha . Nakal !
Haa , tu je lah nak cter . Korang ingat aku ni rajin sangat ke cter panjang2 . Tak larat kau nok ! haha . Bye !



Save the date . . .
Tuesday, 31 December 2013 | 05:08 | 0 comments
31.12.2013 .
Hari bermakna setelah lama aku bercuti makan angin kt umah tu ha . Meet my kesayangan . Sape lagi kalau bukan Mat Arif aku la . Biasa lah . Bila dah lama tak jumpa kan . Rindu membuak buak :P . Jalan2 makan angin jauh ckit . Kat mesra mall tu ha kau . Jauh lah gak luar dari kawasan Kuala Terengganui ni . Dan itu lah satu2 nya malk yang ada wayang . Ktorg tgk cter Tokan jek time tu sbb aku kene balik hostel before pukul 9 kan . So , amek la wayang awal2 dalam kul 1 lebih macam tu . Best gak cter tu . Tergelak2 jek aku tengok . Cter inggeriss tak banyak sgt . Haaa ape ni . Cter pasal wayang pulak . Nak cter yg ni lah ktorg last jumpa 2013 . Tapi tahun depan jumpa lagi In shaa Allah . Jika dipanjangkan perkenalan . Aamiin :)



Selfie . Sementara menunggu incik Arif isi minyak . pun jadiii . 

see! ktorg makan nasi ayam cm terpapar kedai belakang tu . Aku klu dpt makan mmg laju . Sampai lincin aku bedal . Ahakkk3 >.<

Serba hijau :)


Farewell party ..
Friday, 6 December 2013 | 05:05 | 0 comments
#Group Julai 2011 #incharge #Wonderland #TER #24.11.2013 #DONE


Harini kan nak cerita ckit la pasal dinner ktorg ni . Dinner ni ktorg yg incharge tau . tema wonderland . Bak ala-ala bidadari gitu . Ramai sgt yang cantik-cantik . Sebenarnya dinner ni utk meraikan group sem 6 yg nak melangkah keluar dr kolej ni . Tapi diorg bengkek je sebab ktorg yg lebih menyerlah dr diorg . Semua urusetia dinner pakai flower crown atas kepala tu . So, nampak macam ktorg yg diraikan . Bhaha . Sambil selam minum air . Banyak sgt bende n dugaan time nak buat dinner ni . Mula-mula dengan bajet tak cukup lah . Just dpt peruntukan RM16 000 sahaja utk siapkan majlis ni . Memang duit ni utk makan sahaja . Nak sewa tempat lagi . #Terengganu Equestrian Resort . Ktorg pun cari sponsor . Tak byk yg bagi feedback . Walau macam mana pun .. ktorg tetap berusaha untuk buat yg terbaik . Ye la kan , org nak tgk macam mane kite incharge . 

Naja, Nuur, Puan Chaharani, Prada Nyah, ME, K.Nadhirah
 Alhamdulillah . semua berjalan dengan lancar . Cakap banyak pun tak guna kan . Biar gambar yg bercerita ..
Me with my roomate :)
Me with my twin :)
Ain , Nina , Chott :*

      
Candy booth . 1st time dinner ade candy booth .




Happy Second Anniversary ✿ ‏
| 03:24 | 0 comments
Haii peeps :)

Dah lama kan tak sentuh blog ni . Sory , bz ckit . Dengan exam lagi , keje lagi . Bila dah keje kt ward . Ikot shift ni , tak larat nak karang mengarang ni . kadang-kadang balik terbongkang je .




 Btw, untuk kesekian kalinya nak wish Happy Second Anniversary my dear Muhammad Arif Adlan bin Othman . Dup dap dup dap , alhamdulillah dah genap 2 tahun kita bersama . Sy harap kita tetap strong mcm ni ever after keyh . Sy sayang awak sgt3 >.< . Dah banyak suka duka kita lalui bersama . Awk kenal kan sy macam mane . Sy mintak maaf sgt3 . Perilaku sy mmg kasar ngn awk . Tak de cover2 , sopan2 macam pmpuan melayu terakhir . Mungkin awk impikan seorang pmpuan yang ayu , lemah lembut , cantik . But , its not me . Right ? Lagi satu , klu awk ade kecik hati dgn sy , terkilan , terkecewa ke . Sy mintak maaf ye . Sume ni sbb kisah silam sy yg buat sy jadi macam ni . Tapi sy janji . Apa yg dah lepas tu lepas lah . Sy dah buat byk kesalahan . Tapi sy janji sy akan belajar dr kesilapan tu . *potong bawang :')  


''I meet thousands of people, and none of them really mean anything to me. And then I meet one person, and my life is changed forever.''

''No matter what happens to us in the future, everyday we are together is the greatest day of my life''





Awak, awk ingat tak , on that day . Sy nak sgt3 jumpa ngn awk sebab sy mmg dah niat nak bagi awk hadiah ni . Sempena anniversary kita . Biarlah awk tengok mcm pelik ke , kanak2 ribena ke , n awk rase macam bercinta ngn cikgu tadika ke kan . Yang penting sy dah cuba buat yang terbaik utk awk . Semua yg sy buaat ni ikhlas dr hati dihasilkan melalui jari jemari so , terhasil lah pasu ni . Hehehe .









Dan .. paling terharu bila... Pagi-pagi lagi dah dapat wish dr awk n mmber sy . Hee~ Terima kasih pada yg support hbngn kita ni.







Status BBM :) @ 5.11am 20/10/2013






Lastly , sy harap hubungan kita tetap bersama hingga syurga . #infinitiCinta in shaa Allah , :) Ape2 pun , sy selalu ingatkan awk kan . Berpisah bukan jalan terakhir yang terbaik dalam sesuatu hubungan . Sy tau . Kita boleh . Kita sama-sama berdoa moga hubungan kita kekal yea . Kalau niat kita ikhlas dan betul , In shaa Allah , Allah tolong kita .

‎''Jangan tinggalkan org yg kita SAYANG untuk org yg kita SUKA. kerana org yg kita SUKA itu nanti akan tinggalkan kita untuk org yg dia SAYANG''


When i'm gone . . .
Monday, 7 October 2013 | 04:43 | 0 comments






I got my ticket for the long way round
Two bottles of whiskey for the way
And I sure would like some sweet company
And I'm leaving tomorrow
What do you say ?

When I'm gone
When I'm gone
You're gonna miss me when I'm gone
You're gonna miss me by my hair
You're gonna miss me everywhere
Oh, you're gonna miss me when I'm gone

When I'm gone
When I'm gone
You're gonna miss me when I'm gone
You're gonna miss me by my walk
You're gonna miss me by my talk
Oh, you're gonna miss me when I'm gone

I got my ticket for the long way round
The one with the prettiest of views
It's got mountains, it's got rivers
Its got sights to give you shivers
But it sure would be prettier with you

When I'm gone
When I'm gone
You're gonna miss me when I'm gone
You're gonna miss me by my walk
You're gonna miss me by my talk
Oh, you're gonna miss me when I'm gone

When I'm gone
When I'm gone
You're gonna miss me when I'm gone
You're gonna miss me by my hair
You're gonna miss me everywhere
Oh, you're sure gonna miss me when I'm gone





HDU ??
Friday, 4 October 2013 | 17:14 | 0 comments
Hello peeps :)

Fuhhh .. Fuhhh .. Fuhhh . Dah berhabuk blog ni . Rasenya dah lame tak update kan . Maklomlah sekarang ni i busy ckit . Aritu 8-20/9/2013 group i kene wt management kt wad . Seram gak mule-mula tu . Sebab fikir 70% markah mangement tu masuk dalam exam final . Alhamdulillah . Markah memberangsangkan dan In shaa Allah dapat tampung untuk final nanti .

Okay . Back to the story . Korang penah dengar tak HDU @ Haemodylysis center ? Yang mane tempat orang cuci buah pinggang . Haa~ kat sini la tempatnya . Tak faham lagi ? Macam ni . Kalau orang-orang kampung tanye haemodylisis tu ape ? Haemodylisis tu yang mana ada 2 saluran dimasukkan dalam badan kita . 1 saluran untuk keluarkan bende yang tak perlu dalam badan kita dan 1 lagi saluran ialah untuk masukkan air yang bersih dalam badan kita lepas dicuci menggunakan mesin melalui  buah pinggang palsu . Haaa ! Simple right ! Ade faham ?


Haa~ see! yang i pegang tu la buah pinggang palsu

Botol yang banyak-banyak kt belakang tu sume buah pinggang palsu . Botol ni boleh digunakan sebanyak 12kali je . Then tukar botol baru .


Okay . Sekarang i nak bagi tips ckit lah untuk jaga buah pinggang . Yang mane i harap tips ni boleh la bantu kita untuk prevent dari terkena sakit buah pinggang.

** Minuman yang diambil hendaklah melebihi dua liter sehari terutama orang yang bekerja kuat serta berpeluh dan cuba elakkan dari memakan kacang tanah, kacang putih dan segala kacang bergaram ,buah-buahan jeruk kering seperti asam boi dan buah kana.

** Memakan mi segera seperti mi maggi dan makanan rapu seperti twisties, chikadess, serta mi kuning dan roti canai memudahkan penyakit buah pinggang menyerang (Gantikan mi kuning dengan spageti dan roti canai dengan capati dan tosei)

** Minuman seperti nescafe, air sunquick, oren squash dan segala minuman berperisa juga perlu dielakkan kerana kandungan utama minuman ini mempunyai bahan kimia pewarna dan perisa, meminum teh kedai juga wajar dielakkan kerana teh kedai adalah teh ‘recycle’ yang semata-mata dibuat dari bahan kimia pewarna dan perisa.

** Pengambilan Coklat perlu dielakan dan meminimunkan pengambilan air milo dan gantikannya dengan horlick , dilarang sama sekali pengambilan minuman bergas kerana merosakkan buah pinggang.

** Kurangkan pengambilan ayam daging kerana mengandungi beta agonist dan pelbagai hormon penggemuk. Ayam ini dibesarkan diladang selama 31 hari sahaja akibat diberikan ubat-ubatan. Cuba gantikan dengan ayam kampung atau ayam dijual dipasar yang kulitnya berwarna kuning. Ayam ini tidak mengandungi ubat-ubatan terlarang.

***MENCEGAH ADALAH LEBIH BAIK DARIPADA MERAWAT***



Biskut batik ツ
Thursday, 5 September 2013 | 04:45 | 0 comments
Hai korang ...

Sape kat cni yang suke makan biskut batik ? Haaaaa . Angkat tangan ! Aku ..Kau.. Dia.. Eh ,, terselit incik Arif laa . Incik Arif pun suke makan biskut batik yea . Terkinje-kinje yea . Ni aku nak share ckit resepi biskut batik yang simple n pantas je buat . Resepi ni my lovely mummy yg wt . Kalau nak masak , campak-campak je mesti sedap punyerrrr :)

Okay . Kita bahagikan pada 4 adunan okay . A.B.C.D

Bahan-bahannya :

A *500 gram biskut marry dipotong 4

B * 1 cawan gula pasir
    *1 ketul butter cup
    (Adunan B ni dipukul sampai kembang)

C  *2 biji telur ---> masukkan satu-satu dalam adunan B tadi okay :)

D * 4 sudu koko
    * 6 sudu milo
   (Adunan C bancuh dengan sikit air suam + dalam adunan B )
    * 1/2 tin susu pekat manis + dalam adunan B

Cara-caranya :
1) Semua bahan yang dicampur masukkan dalam kuali dan kacau atas api perlahan sampai pekat
2) Masukkan biskut --> kacau rata
3) Masukkan dalam loyang , padatkan dan sejukkan . Kemudian .. Makannn .. nyumm nyumm .. Sedapnya :)




Sakan budak kecik ni tolong kecoh sekali padatkan biskut ni


Over siap tertomoihhh tomoihhh lagi tekan . Betol-betol mampat ni


                              
                            Siap dipadatkan 

Hasilnya . Sekadar alas perut aku yang kiutt miutt ni cukup la .


Okayy . Siappp ! Selamat mencuba semua :)

old post